Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Tubbergse ruiterlegende Gerco Schröder schittert deze dagen op concours in eigen gemeente: 'Vroeger zat ik liever op de trekker dan op een paard'

Eén van de grootste paardenevenementen in deze regio, CSI Geesteren, is deze donderdag begonnen. De laatste Twentse winst van een springruiter staat op naam van de Tubbergse Gerco Schröder. De zilverenmedaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2012 in London doet dit jaar ook mee aan het Geesterse ‘paardenfeest’.

De Tukker bereidde zich in zijn eigen manage BWG Stables Tubbergen voor op het evenement in zijn eigen gemeente. “We doen met een aantal paarden mee. Zo ook ikzelf met vier paarden”, aldus Schröder.

Liever op de trekker

Ooit, als 6-jarige jongen, stond Schröder niet te trappelen om te gaan paardrijden. “Ik wilde eigenlijk liever op de trekker rijden dan op een pony.” De Tubbergenaar kreeg uiteindelijk toch de smaak te pakken. “Mijn broers reden ook paard, door hun ben ik uiteindelijk begonnen.”

Winnen

De springruiter kan terugkijken op een lange en succesvolle carrière. Het winnen is hij nooit verleerd. “Als je eenmaal één beker mee naar huis mag nemen, dan wil je meer winnen”, aldus Gerco Schröder. “Toen ik eenmaal 15 was begon ik internationale wedstrijden ook te winnen en deed ik mee in de top.”

Gerco Schroder 20240626
Beeld: Niels Wesselink

Schröder maakte faam door zijn deelnames aan bijvoorbeeld het EK in 1996 in Italië (dathij won), nationale titels en de deelnames aan de Olympische Spelen. Tijdens de Olympische Spelen in 2004 in Athene veroverde hij een vierde plaats met het Nederlandse team. Dat ging hem beter af in 2012 toen hij, met zijn eigen paard London, in London twee gouden medailles veroverde. “Het paard London noemen was eigenlijk een grap, maar dan win je. Dat is geweldig.”

CSI Geesteren

Het is inmiddels een internationaal begrip, het CSI Twente in Geesteren. Het evenement heeft plaats van donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni. Aan het toernooi doen vijfhonderd ruiters uit veertig verschillende landen mee. Elke dag kom er duizenden bezoekers, daarmee is het één van de meest bezochte hippische events van Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.