Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vernieuwd Sportgala Wierden zoekt kandidaten: sporters, vrijwilligers en sportinitiatieven

Sporthal n dikken wierden
Sporthal 'n Dikken
Beeld: Leon de Man

Vanuit de Wierdense gemeenteraad kwam de wens om een vernieuwend Sportgala te organiseren. De eerste editie daarvan staat voor woensdag 13 november op de agenda. Speciale aandacht tijdens dit gala is er voor sporters met beperking uit de gemeente Wierden. Namen van kandidaten voor de diverse sportcategorieën kunnen tot 31 juli 2024 ingediend worden.

Afgelopen sportjaar zijn er door sporters en sportteams uit de gemeente Wierden weer talrijke successen geboekt. Bijzondere sportprestaties en –initiatieven krijgen een podium en de pop-up kantine in sporthal ’n Dikken biedt sportminnend Wierden de ruimte om elkaar te ontmoeten. Niet alleen de beste sportprestaties vallen in de prijzen, ook de breedtesport komt ruim aan bod.

“De maatschappelijke impact van de sportwereld willen we niet onderbelicht laten”, vertelt sportwethouder Hans ter Keurst.

Audiofragment
Sportgala maakt comeback in Wierden | Hans ter Keurst
De sportwereld van de gemeente Wierden staat op woensdag 13 november in de spotlights tijdens het eerste Sportgala in sporthal ’n Dikken, ‘de grootste pop-up kantine’ van de gemeente.

Categorieën sportprijzen

Een vakjury kiest samen met de publieksjury wie de winnaar wordt in de verschillende categorieën: Sportprestatie van het Jaar (18-), Sportprestatie van het Jaar (18+), Seniorsporter van het Jaar, Sportvrijwilliger van het Jaar en Sport en beweeginitiatief van het Jaar.

Aangepast sporten

Tijdens het Sportgala is er speciale aandacht voor de sporters met een beperking binnen de gemeente. Teams en sporters zijn welkom om bij het Sportgala aanwezig te zijn en krijgen tijdens deze avond een podium om de fantastische sportprestaties van deze atleten onder de aandacht te brengen.
De gemeente vraagt deze sporters of sportteams om zich vooraf aan te melden via [email protected].

Nomineren

De gemeente is op zoek naar kandidaten in de vijf bovengenoemde categorieën. Deze moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden en worden later beoordeeld aan de hand van een toetsingskader.
Inwoners en verenigingen kunnen kanshebbers in sturen. Aanmelden kan van 25 juni tot 31 juli via www.wierden.nl/sportgala óf door te mailen naar [email protected].
Meer informatie over de voorwaarden en het toetsingskader is te vinden op www.wierden.nl/sportgala.

Publieksjury

In augustus wordt bekend wie de kandidaten zijn per categorie. Vanaf dat moment is het namelijk mogelijk om op de verschillende kandidaten te stemmen via de webpagina. De stemmen van de publieksjury worden meegenomen in de beslissing wie de winnaars worden van dit Wierdens Sportgala.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.