Verkeer
Stuur appje
Zoek

Politie verdenkt 27-jarige kraanmachinist uit Groningen van mislukte sfeeractie bij duel Stevo - FC Twente

STEVO Geesteren Spandoekdrama 20240622
Beeld: Niels Wesselink

De politie verdenkt een 27-jarige kraanmachinist uit Groningen van 'het vertonen van opzettelijk verwijtbaar gedrag' bij de mislukte sfeeractie bij een oefenduel tussen Stevo en FC Twente zo'n anderhalve week geleden. De man bestuurde de kraan die een voorafgaand aan de wedstrijd een grote stellage ophees. Het gevaarte viel echter uit de kraan en belandde in het publiek.

Bij de mislukte sfeeractie in Geesteren op zaterdag 22 juni raakten zeker tien mensen gewond, waarvan één persoon zwaargewond. Een enorm spandoek werd opgehesen aan een zeker veertig meter lange trussbalk. Maar vlak nadat de spelers het veld opliepen, viel de constructie uit de hijskraan en belandde op het publiek dat zich achter een doel bevond. Zeker tien mensen raakten gewond, waarvan één persoon ernstig.

Meerdere aangiften

De politie laat weten dat meerdere mensen aangifte hebben gedaan. Om hoeveel mensen het gaat, wil de politie niet zeggen. Wel is bekend dat meerdere slachtoffers en getuigen inmiddels zijn gehoord. De politie spreekt de komende tijd bovendien met nog meer mensen die betrokken waren bij de sfeeractie.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.