Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Provincie zegt 'nee': Hengeloërs kunnen niet met snelle bus naar Enschede

231121 frans op de bult GOOGLE
Uit onderzoek van de provincie is gebleken dat er geen plek is voor een bushalte ter hoogte van Frans op den Bult.
Beeld: GOOGLE

De snelle busverbinding Oldenzaal - Enschede krijgt geen halte bij Frans op den Bult in Deurningen. Het Hengelose raadslid Geert Wieffer heeft daar voor geijverd, maar heeft nu van de provincie Overijssel te horen gekregen dat de mogelijkheid er niet is. Een halte op die plek zou reizigers van Hengelo-Noord naar Enschede een tijdwinst van een klein half uur opleveren.

Een halte op deze plek is niet mogelijk, kreeg het BurgerBelangen-raadslid te horen, omdat er geen stopmogelijkheden zijn op deze plek vanwege het drukke verkeer en de aanwezigheid van verkeerslichten. De provincie heeft nog gekeken naar de optie van een halte ter hoogte van bedrijventerrein Oosterveld, maar dan zou de bus van de huidige route moeten afwijken en te veel extra meters maken.

“Het was natuurlijk mooi geweest als inwoners van Hengelo-Noord hadden kunnen meeliften op het succes van deze busverbinding.”

Wieffer is uiteraard niet blij met het antwoord, maar heeft wel begrip voor de uitkomst: "Er is in elk geval goed onderzoek naar gedaan. Het was natuurlijk mooi geweest als inwoners van Hengelo-Noord hadden kunnen meeliften op het succes van deze busverbinding, maar het gaat ten koste van de snelheid. En daar is die verbinding juist voor in het leven geroepen."

2022 COEN KRUKKERT 3
Lees ook
Kunnen Hengeloërs meeliften op snelle busverbinding Oldenzaal-Enschede?

Nu rijdt de bus nog twee keer per uur van Oldenzaal naar Enschede en terug, maar de provincie wil die frequentie naar vier keer per uur brengen. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de behoefte die er is onder (potentiële) passagiers. Wieffer: "Dan wordt er mogelijk alsnog weer gekeken naar extra haltes, maar ik heb begrepen dat een halte ter hoogte van Frans op den Bult niet als eerste in beeld komt."

Half uur sneller

Een busritje van de Hasseler Es naar Enschede-Centrum duurt nu ongeveer 50 minuten. Als de halte ter hoogte van Frans op den Bult of bedrijventerrein Oosterveld er zou komen, zou dat de route met een klein half uur bekorten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.