Verkeer
Stuur appje
Zoek

Loopgroep Ambulare Wierden bereidt zich voor op Vierdaagse succes

Ambulare Wierden 2024
Beeld: Ambulare

Na 13 intensieve trainingen volgens het Ambulare Vierdaagse trainingsschema en vele kilometers tijdens de wekelijkse wandelavonden, is wandelvereniging Ambulare klaar voor de komende Vierdaagse in Nijmegen.

Enkele leden hebben al diverse Vierdaagses volbracht, waaronder die in Diever, Laren, Alkmaar, en de Reggestreek. Deze week staat Apeldoorn op de planning. De Vierdaagse van Nijmegen trekt de meeste deelnemers met 24 vertegenwoordigde leden.

Nijmegen, de grootste internationale Vierdaagse, trekt 42.000 wandelaars. Het evenement biedt zelfs kans, bij het uitlopen van de mars, op een Koninklijke Onderscheiding. Trainer Johan Wijlens: "De eerste keer dat je de Vierdaagse loopt, is zo indrukwekkend dat je het nauwelijks kunt bevatten. Daarom moet je deze zeker een tweede keer lopen. De spanning is dan weg en je geniet meer van de ervaring." Anton Luiken loopt dit jaar voor de 43e keer mee.

Trainer Wim Geertman benadrukt dat ook de andere Vierdaagses prachtige routes en natuur bieden. Over het trainen: "wandelen en hardlopen gaan niet samen. Wie onvoorbereid aan de Vierdaagse begint, eindigt vaak met blessures."

Audiofragment
Ambulare 4dgse trainingsgroep Wierden klaar voor de 4 daagse | Wim Geertman
Na 13 trainingen volgens het Ambulare 4 daagse trainingsschema en met de kilometers op de reguliere wekelijkse wandelavonden is Ambulare klaar voor de 4 daagse


De trainingssessies van Ambulare zijn in trek en bieden goede adviezen, wat nieuwe leden aantrekt. Geertman: "Het groepsverband maakt het gezellig." Met voldoende kilometers in de benen is de kans groot dat de deelnemers de finish halen, tenzij uitzonderlijke situaties zoals hitte of ongelukken roet in het eten gooien."

"Voor wie goed voorbereid aan de start verschijnt, belooft het een mooie ervaring te worden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.