Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wierdens college besluit positief over financiële bijdrage verbouwing Klompen- en Zompenmuseum Enter

Slachtvisite Enter
Slachtvisite in Enter
Beeld: Twente FM

Als het aan burgemeester en wethouders van de gemeente Wierden ligt, stelt de gemeenteraad een bedrag van 292.000, - euro beschikbaar voor de verbouwing van het Klompen- en Zompenmuseum in Enter. Dat is één derde van de totale kosten.

Om de ambitieuze toekomstplannen van het museum te realiseren, is een grondige verbouwing van de huidige locatie noodzakelijk. Om deze vernieuwingsplannen te realiseren, draagt de gemeente Wierden 292.000,- euro bij, en dat staat gelijk aan één derde van de totale kosten. Deze bijdrage vormt het startschot voor het bestuur van Enters Erfgoed om met ondernemers en fondsen gezamenlijk het resterende bedrag bijeen te krijgen.

“Met de vernieuwing kan het museum het verhaal van Enter nog beter vertellen”

Ambachtenlab

“Met de vernieuwing kan het museum het verhaal van Enter nog beter vertellen. Het AmbachtenLab wordt een structureel onderdeel van het museum, zodat het erfgoed van Enter weer generaties mee kan”, licht wethouder Richard Kortenhoeven het besluit toe. “We erkennen met deze bijdrage hoe belangrijk en betekenisvol het museum is voor de inwoners en ondernemers van Enter, toeristen en onze gemeente als geheel. En dan hebben we het natuurlijk over het op traditionele wijze klompenmaken maar ook activiteiten als de jaarlijkse Slachtvisite en de Ganzenmarkt.”

“Met de financiële bijdrage wordt forse stap gezet om een toekomstbestending museum in Enter te realiseren”

Cultuurvisie

De vernieuwing van het museum sluit naadloos aan bij de Cultuurvisie van de gemeente Wierden, stelt hij. “De plannen zorgen ervoor dat de collectie van het museum, evenals de ambachten en tradities, nog meer zichtbaar worden gemaakt en ontsloten worden voor een breed publiek.”
Albert Bouwmeester, voorzitter van de Stichting Oudheidkamer Enter die het museum exploiteert en beheert, geeft aan blij te zijn met het besluit van het college: “Met de financiële bijdrage wordt een forse stap gezet om onze droom voor een hedendaags en toekomstbestending museum in Enter te realiseren.”

De gemeenteraad neemt op dinsdag 24 september 2024 een definitief besluit over de financiële bijdrage.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.