Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Enschedese muzikanten vloggen droomreis naar Amerika en treden in voetsporen van muzieklegendes

Je bent een band in Enschede die voornamelijk gericht is op bluegrass, rock & roll en blues en wilt op ‘muziekreis’. Waar ga je dan naartoe? Tennessee in Amerika. Dion Vluggen en Anne-Linde van de Veen van de band Lynn & The Rattleshakes vlogden dat avontuur, dat wordt uitgezonden in het RTV Oost-programma SPUNCK.

Van de Veen vertrok samen met haar vriend Dion Vluggen naar Amerika om daar achter de identiteit van hun band te komen. “We maken de muziek wel, maar weten we wel waar het vandaan komt? Met die gedachte zijn we op pad gegaan”, zegt zangeres Anne-Linde Van de Veen. Toch was het in eerste instantie niet het idee om alles vast te leggen, maar zijn ze nu zeer tevreden met de reeks. “We editen alles zelf. Het is nu alsof we de reis opnieuw meemaken, doordat we de beelden allemaal terugkijken.”

Van Nashville naar Memphis

Eenmaal aangekomen in Nashville waren alle twijfels die beide hadden totaal weggenomen. “We kwamen daaraan en we waren overrompeld met alle toeters en bellen dat Nashville met zich meebracht”, vertelt Van de Veen. Eenmaal aangekomen in de grootste stad van Tennessee bezochten de Enschedeërs veel plekken waar hun idolen hebben gestaan. “We zijn bijvoorbeeld naar Studio B geweest. De studio waar Elvis zijn muziek opgenomen”, zegt gitarist Dion Vluggen. “Elvis is altijd een idool voor mij geweest, dus om in zijn voetsporen te treden is voor mij een droom.”

Memphis

Toen het tweetal de reis maakte naar Memphis viel het contrast tussen beide steden gelijk op. “Je gaat van de pracht en praal in Nashville opeens naar de grauwheid van Memphis. Dat was voor ons een cultuurshock”, zegt Van de Veen. Memphis staat in Amerika bekend als één van de armste steden en kent een hoog criminaliteitsgehalte. “Dat viel meteen op. Je voelt je daar niet heel erg op je gemak.”

In Memphis zijn de Enschedese muzikanten op verschillende plekken geweest die in de muziekgeschiedenis gegriefd zijn, maar ook plekken met de rauwe geschiedenis van de stad. “We hebben ook een bezoek gebracht aan het Lorraine Motel waar Martin Luther King is vermoord. Dat was erg indrukwekkend.”

Youtube

De reeks is momenteel te volgen op het Youtube account van RTV Oost, maar komt binnenkort naar alle waarschijnlijkheid op hun eigen YouTube kanaal te staan. “Het is voor ons een mooie herinnering en we willen onze kinderen, wanneer ze groot zijn, ook graag een keer meenemen op deze muziekhistorische reis.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.