Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gratis de eerste openbare snellader in Oldenzaal uitproberen? Stuur een appje naar Dennis Peterman

Peterman
Beeld: peterman

De eerste openbare snellader voor elektrische auto’s in Oldenzaal wordt vrijdag 12 juli officieel geopend door burgemeester Patrick Welman en wethouder Evelien Zinkweg-Ankone, met in haar portefeuille Duurzaamheid. “De lader is nu al beschikbaar, maar vanaf vrijdagmiddag is het officieel”, aldus eigenaar Dennis Peterman in de ochtendshow Twente wordt Wakker.

Burgemeester en wethouder verrichten de officiële opening door symbolisch de eerste laadbeurt uit te voeren. Dat gebeurt om 15.00 uur. De gemeente wil met de ingebruikname van de snellader ook de toewijding van Oldenzaal aan duurzame mobiliteit en de overgang naar schone energie benadrukken.

Audiofragment
Eerste openbare snellader in Oldenzaal | Dennis Peterman
De officiële opening van de allereerste openbare snellader in Oldenzaal

15 keer sneller

“Het grote verschil met de openbare laders is dat de snellader 15 keer zo snel laadt. Daarbij is het probleem dat de openbare laders tussen 06.00 en 09.00 uur en 18.00 tot 21.00 uur nog langzamer stroom geven, omdat er stroomtekort is, en dat is bij een snellader niet zo.”

Peterman is al jaren bezig met elektrische auto’s en de laadproblematiek. “Er is veel vraag naar elektrisch rijden en dat gaat de komende jaren alleen maar meer worden”, stelt hij.

De eerste openbare snellader in Oldenzaal is een commerciële snellader. “Het kost iets meer dan de openbare lader: zo’n 20 tot 30 cent per kilowatt. Het grote verschil: zet je je auto aan een normale laadpaal, dan ben je 8 uur verder. Zet je em 30 minuten aan de snellader, dan is ie vol", aldus Peterman.

Keertje gratis laden

De snellader is te vinden aan de Bentheimergraven 5 in Oldenzaal, naast Autobedrijf Peterman.

En voor de luisteraars: wie Peterman een berichtje stuurt op zijn 06 nummer, mag een keer gratis laden aan de snellader om het uit te proberen. “Mijn nummer is 06 20 40 73 90”, zegt Peterman. Hij hoopt veel berichtjes te krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.