Openluchtzwembad Kuiperberg in Ootmarsum gaat beperkt weer openZwembad Kuiperberg (Foto: Gemeente Dinkelland)
Van de redactie | 29-05-2020
OOTMARSUM - Ook dit weekend wordt het lekker weer.

Voor velen een reden om buiten een verfrissende duik te nemen. Dat kan vanaf morgen bij openluchtzwembad de Kuiperberg in Ootmarsum. Uiteraard zijn de 1,5 meter afstand en andere coronamaatregelen ook hier van toepassing. Daarom gaat het zwembad beperkt open. Bezoekers kunnen alleen op reservering terecht in het onlangs gerenoveerde zwembad.

“We willen mensen die met deze mooie temperaturen graag buiten zwemmen die mogelijkheid bieden”, aldus wethouder Benno Brand.

“Uiteraard op een verantwoorde manier, dus kan helaas nog niet iedereen tegelijk komen. De veiligheid van de bezoekers en het personeel staat voorop. Met die gedachte hebben we de beperkte opening met maatregelen vormgegeven. Uiteraard houden we de landelijke ontwikkelingen in de gaten voor mogelijkheden om onze maatregelen te versoepelen.”

Beperkt open In het weekend (en maandag tweede Pinksterdag) is het wedstrijdbad geopend van 10.00 tot 13.00 uur voor het banenzwemmen. Van 13.30 tot 17.00 uur is er gelegenheid voor recreatief zwemmen (in het wedstrijdbad, recreatiebad of peuterbad).
Door de week is het wedstrijdbad geopend voor banenzwemmers van 07.00 tot 11.00 uur en van 17.30 tot 19.30 uur. Van 13.30 tot 17.00 uur is er gelegenheid voor recreatief zwemmen (in het wedstrijdbad, recreatiebad of peuterbad).

Voor zowel het banenzwemmen als het recreatief zwemmen moet men altijd reserveren en zich aan de maatregelen houden. Alle maatregelen zijn te vinden op de webstite. Via deze website kan men ook reserveren. Degene die geen internet heeft of hier niet zo handig mee is kan telefonisch reserveren via 0541 29 16 16 of eventueel via de Dorper Esch: 0541 – 35 53 50.

Bezoekers wordt gevraagd met de pin te betalen en in zwemkleding naar het zwembad te komen. Alleen bij het verlaten van het zwembad mag men gebruik maken van de kleedkamers, maar de douches zijn gesloten. De horeca is op tijden van het recreatiezwemmen geopend voor afhaal. De glijbanen kunnen de komende tijd nog niet gebruikt worden, omdat deze nog gecoat worden. Daarom is zwemmen in dat deel van het recreatiebad niet toegestaan. In het andere deel kunnen kinderen wel zwemmen en spelen met het nieuwe speeltoestel. Bezoekers kunnen gebruik maken van een deel van de ligweide (het andere deel is nieuw ingezaaid), waarbij looproutes zijn aangegeven. Op het beachvolleybalveld en voetbalveld mag ook worden gespeeld, maar op de speeltoestellen in het zand nog niet omdat ook hier het gras nog moet groeien.

Meer informatie: www.zwembadootmarsum.nl
Volg ons