Van de redactie | 30-05-2020
TUBBERGEN - Vooruitkijken samen met de ondernemers werkt wel volgens Jasper Oude Vrielink van het CDA Tubbergen.

De noodverordening door de Veiligheidsregio Twente is vrijdag gepubliceerd. CDA-Tubbergen is verheugd te lezen dat terrassen per 1 juni iets uitgebreid mogen worden. Daarnaast mogen horecaondernemers, onder voorwaarden, 30 personen ontvangen. Dit in plaats van 30 personen in de gehele horecavoorziening.

CDA fractie in Tubbergen ontving de afgelopen tijd berichten van ondernemers die aangaven dat maximaal 30 personen voor een grote horecavoorziening onacceptabel is.

Zij pleitten voor differentiatie tussen stedelijke gemeenten en ‘plattelandsgemeenten’. In steden zijn de horecagelegenheden namelijk doorgaans kleiner en in ‘plattelandsgemeenten’ hebben horecagelegenheden meerdere zalen. De CDA-fractie heeft de afgelopen periode met diverse ondernemers en verenigingen gesproken over hun (financiële) zorgen.

Een van deze ondernemers was Wendy Weultjes, eigenaresse van Café-Restaurant Waaijer in Langeveen. Zij schreef vervolgens een brief aan de Koninklijke Horeca Nederland en de Veiligheidsregio Twente. CDA-raadslid Jasper Oude Vrielink heeft tijdens de raadsvergadering van maandavond hierover schriftelijke vragen en een motie ingediend. Het doel was samen met de ondernemers kijken naar de mogelijkheden. CDA-raadslid Thijs Oude Steenhof heeft vervolgens het college aangedrongen om hierop maatwerk te leveren in samenwerking met de VRT.

Het college van Tubbergen heeft deze signalen meegenomen richting de VRT en hen weten te overtuigen. Dit heeft tot de bovengenoemde aanpassingen van de noodverordening geleid. Hiermee is de noodverordening niet meer strenger dan noodzakelijk.

Het CDA Tubbergen is content dat het college gehoor heeft gegeven de oproep van het CDA aldus Jasper Oude Vrielink.

Volg ons