Dertig gelovigen in basiliek TubbergenTubbergen Sint Pancratiusbasiliek (Foto: Léon de Man)
Van de redactie | 02-06-2020
TUBBERGEN – In de Sint Pancratiusbasiliek in Tubbergen worden vanaf 14 juni dertig gelovigen toegelaten tot de zondagse vieringen.

Parochianen uit de hele parochie kunnen zich vanaf 8 juni telefonisch aanmelden voor de vieringen via 06-83347203 op maandag- en woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

Het is de eerste kerk in de St. Pancratiusparochie waar dit gebeurt. Met ingang van 14 juni worden maximaal dertig personen toegelaten in de basiliek, met in achtneming van de algemene corona maatregelen.

Wanneer het maximale aantal is bereikt, komen mensen op een wachtlijst te staan. Vrijwilligers hebben zich beschikbaar gesteld om alles in goede banen te leiden, zowel aan de telefoon als in de kerk. Het pastorale team en het parochiebestuur houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, om te kijken wanneer verdere uitbreiding van kerkgangers en kerkplekken mogelijk is.

De zang door koren is helaas nog niet mogelijk, omdat er nog steeds onzekerheid bestaat over de verspreiding van het coronavirus via druppels of via aerosolen door (luid) te zingen.
Vieringen van het doopsel worden opgeschort tot de maand september en de richtlijnen rondom uitvaarten blijven vooralsnog ongewijzigd.
In een eerder stadium is door het pastorale team al besloten om de voorbereidingen en vieringen van de Eerste Heilige Communie en het Vormsel door te schuiven naar het nieuwe schooljaar.
Volg ons