Van de redactie | 30-06-2020
LOSSER – De textielinzameling van de gemeente Losser gaat op 1 september weer van start.

De textielinzamelingsbakken van de gemeente Losser waren de afgelopen maanden gesloten vanwege coronamaatregelen. Er speelt echter nog iets: vanwege corona is er geen lompenhandel meer. Inwoners wordt daarom gevraagd om afgedankt textiel thuis te bewaren totdat de inzameling weer van start kan.

“De lompenhandel is nog niet helemaal opgeknapt, maar we beseffen ons ook dat we inwoners niet kunnen vragen om hun textiel nóg langer te bewaren,” aldus wethouder Jaimi van Essen. “Te vroeg starten met de inzameling is echter ook geen optie. Er is niet zóveel opslagruimte dat we alles kunnen opslaan. Zouden we nu actief gaan inzamelen, dan zou de textiel worden verbrand en dat is zonde. Daarom starten we in september de inzameling weer op.”

Ondertussen wordt hard gewerkt aan een regionale oplossing voor afgedankt textiel. Normaal gesproken wordt textiel voor de beste prijs verkocht aan het buitenland, waaronder India. In Twente zijn echter start-ups bezig met manieren om textiel lokaal te gaan hergebruiken. De gemeente Losser zou heel graag meewerken aan deze regionale textielkringloop.
Volg ons