Fout zendmastbeheerder: Twente FM 93.9 Wierden uit de luchtAntenne Twente FM Wierden per ongeluk uit mast geknipt (Foto: RTV Noordoost Twente)
Van de redactie | 10-07-2020
WIERDEN – De zender van Twente FM in Wierden is onder politiebegeleiding onbruikbaar gemaakt. Het blijkt een grote inschattingsfout van de beheerder: de zendmast werd aangezien voor een piratenmast.

Onder politiebegeleiding heeft een bedrijf vrijdagmorgen de zendinstallatie onbruikbaar gemaakt, door de antenne en kabels uit de zendmast aan de Nijverheidsstraat te knippen. Hoe dit misverstand heeft kunnen ontstaan is vooralsnog onduidelijk.

“Dat ging met behoorlijk geweld,” vertelt Wim Aarsen, voorzitter van de omroep. “Onze zender hangt al vele jaren op dezelfde plek in deze mast, precies volgens de vergunningen en afspraken. De beheerder had dus kunnen weten dat het de zender van Twente FM betrof en dat het niet ging om een piraat.”
Aarsen is ontsteld over het voorval. "Op dit moment wordt geprobeerd contact te zoeken met de verantwoordelijken en wordt er hard gewerkt om de zender weer te herstellen."

Een schadeclaim wordt niet uitgesloten. “Twente FM is door de actie in enkele delen van haar uitzendgebied niet te ontvangen en daardoor leiden adverteerders schade en kunnen we luisteraars niet bereiken.”

Hoe lang de frequentie 93.9 niet in de lucht is, kan Aarsen nog niet zeggen. Luisteraars wordt geadviseerd om tijdelijk via 106.5 te luisteren, voor zover de ontvangst toereikend is.
Antenne Twente FM Wierden per ongeluk uit mast geknipt (Foto: RTV Noordoost Twente)
Volg ons