Weer speelplezier in LuttermolenSpeeltoestellen op de Luttermolen. (Foto: Gemeente Losser)
Van de redactie | 10-07-2020
DE LUTTE – In De Lutte is het nieuwe speelterrein op de Luttermolen opgeleverd. De buurt is er blij mee.

In verband met de bouw van een aantal woningen verdween in 2018 het speelterrein op de hoek van de Rosmolen en de Waterradmolen. Ter vervanging hiervan is nu een nieuw speelterrein ingericht op de hoek van de Rosmolen en Stellingmolen.

Wethouder Harry Nijhuis vertelt: “Diverse buurtbewoners hebben aangegeven niet alleen te willen beschikken over een speelterrein met speeltoestellen, maar ook een kunstgrasveldje. De jeugd uit de Luttermolen kan nu ook in de eigen wijk een balletje trappen. Het is een prachtige speelvoorziening voor de hele buurt. Ik verwacht dat de jeugd hier volop gebruik van gaat maken.”

In maart is het inrichtingsplan gepresenteerd aan de buurtbewoners. Hierop zijn veel positieve reacties gekomen. Op het speelterrein is een draaitoestel en een klimcombinatie geplaatst. Het kunstgrasveld heeft een afmeting van 13 bij 20 meter en is volledig omheind met een hek en geïntegreerde doelen.

Nu dit speelterrein gereed is, kan op drie plekken in De Lutte op kunstgras gespeeld worden, namelijk op sportpark De Stockakker, op het kunstgrasveldje in de Zwaluwstraat en in de Luttermolen.
De Luttermolen heeft nu ook een kunstgrasveldje. (Foto: Gemeente Losser)
Volg ons