Boerderijcampus Tilligte lanceert vernieuwde Manege Meinders Manege Meinders is vanaf nu toegankelijk voor iedereen, van elk paardensportniveau. (Foto: Eigen foto)
Van de redactie | 11-08-2020
TILLIGTE – Boerderijcampus in Tilligte introduceert een vernieuwde opzet van Manege Meinders.

Boerderijcampus is een zorgboerderij met drie locaties waar iedereen binnen zijn mogelijkheid werkt aan persoonlijke ontwikkeling. Op de locatie in Tilligte is enkele jaren geleden een moderne manege gerealiseerd, waar zowel deelnemers van Boerderijcampus als reguliere paardensportliefhebbers kunnen paardrijden.

Door de jaren heen heeft de manege zich ontwikkeld tot een volwaardig ruitersportcentrum dat aangesloten is bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS). Dit betekent dat de manege in het bezit is van een kwaliteitskeurmerk en het Veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport. Op de manege wordt ook les gegeven volgens de ruiteropleiding van de KNHS en de FNRS. Ruiters van elk opleidingsniveau kunnen daardoor de paardensport beoefenen bij Manege Meinders.

Ellen Loohuis is trots op deze ontwikkeling: “Wat ons onderscheidt van andere maneges is dat onze visie vooral ligt op persoonlijke ontwikkeling. Net als bij Boerderijcampus kijken we naar iemands niveau en persoonlijke doelen. Daar sluiten onze instructeurs op aan, zodat je op je eigen niveau en ritme kunt werken aan leerdoelen. Of je nu een zeer ervaren ruiter bent, echt nog gaat beginnen of een beperking hebt. We merken dat vooral het aanbieden van lessen in kleine groepen van vier tot maximaal zes personen deze ontwikkeling ten goede komt.”

Open Manegedag

Het vernieuwde Manege Meinders wordt officieel gelanceerd tijdens de Open Manegedag op zondag 20 september. Van 13.00 tot 17.00 uur kan iedereen de manege komen bekijken aan de Westenveldweg 13 in Tilligte.

Tijdens de Open Manegedagen wordt volop aandacht geschonken aan deze vernieuwde opzet. Dat komt tot uiting in de presentatie van het nieuwe logo voor de manege, de nieuwe website en vooral door zelf te ontdekken. Naast deze introductie, ontvangt Manege Meinders ook het 4-sterrenpredicaat van de FNRS. Deze hoge waardering geeft het niveau van bedrijfsvoering, kwaliteit van de manege en de professionaliteit van de instructeurs aan. Ellen Loohuis: “Dit een prestatie waar we als Manege Meinders echt supertrots op zijn. Kwaliteit en professionaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Het is mooi dat je daar zo’n hoge beoordeling voor krijgt.”

Activiteiten voor het hele gezin

Naast alle feestelijkheden is er volop tijd voor deelname aan allerlei activiteiten op Manege Meinders, van jong tot oud. Het doel is om paardenliefhebbers een leuke dag te bezorgen en mensen kennis te laten maken met de paardensport. Zo mag je rijden op de paarden en zijn er diverse spelletjes te doen.

Loohuis: “Voor kinderen die nog nooit een paard of pony van dichtbij hebben gezien, is dit een unieke belevenis. Wie wil kan onder begeleiding een kijkje nemen in de stallen en ervaren hoe het is om een paard of pony te borstelen, te poetsen en te vlechten. Daarnaast kun je voltige beoefenen, dus acrobatiek op het paard, en je kunt je eigen stokpaardje en je kennis testen tijdens een heuse paardenquiz. Daarnaast wordt uitleg gegeven over de cursusprogramma’s PonyPower voor Kids, Paardenkracht voor Pubers en FNRS Proeven. Wil je tussendoor even uitrusten? In het café kun je genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Onze bewoners en deelnemers helpen je graag.”
Volg ons