Spannende derby, SVZW trekt aan langste eind SVZW Wierden (Foto: Henk Steen)
Van de redactie | 26-09-2020
WIERDEN - De wedstrijd in de 1e klasse D zaterdag SVZW - DOS'37 stond 26 september op het programma. SVZW wint met 3-1.

Scheidsrechter Wijnand Rutgers uit Dinxperlo floot zaterdagmiddag af voor de eerste thuiswedstrijd in competitieverband van SVZW op sportpark Het Lageveld. Tegenstander DOS’37 uit Vriezenveen kwam op bezoek en dus betrof het een heuse derby!

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, kansen kwamen er nauwelijks met name doordat de bezoekers strak dekten, fysiek sterker waren en SVZW niet in haar spel lieten komen.

Eerste wapenfeit kwam er in de 18e minuut toen SVZW sluitpost Julian Bakker zijn ploeg behoedde voor de 0-1, terwijl Frank Smit aan de andere kant even later dichtbij de 1-0 was, hij hield er een corner aan over.
In de 28e minuut was er een gele kaart voor Shakki van DOS'37 na een charge op Luuk Geelen.
In de 33e minuut ontving Bas ter Hogt een gele prent.
De bezoekers bleven er kort op zitten en lieten SVZW geen moment met rust. Tegen het einde van die eerste helft zette SVZW wat meer aan, zonder resultaat.
Op slag van rust nog een benauwd moment toen Menno Kamphuis in botsing kwam met keeper Julian Bakker, de Zwaluwen kwamen weg met een corner. Rust 0-0.

Voorsprong DOS’37

Het tweede bedrijf begon met een misverstand achterin bij de gastheren dat gelukkig geen fatale gevolgen had en vier minuten later knalde Frank Smit op de lat van de Vriezenveners, zijn inzet had een beter lot verdiend.
Maar ook DOS liet zich niet onbetuigd, zie het schot in de 54e minuut dat eindigde op binnenkant paal!
Dat was een minuut later niet het geval, want Wout Kikkert kopte onberispelijk raak en zette zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

Gelijkmaker

SVZW moest nu wel komen. Het overwicht van de Wierdenaren nam steeds meer toe. Nadat Frank Smit had over gekopt, stelde scheidsrechter Rutgers vast dat er door een Vriezenveense verdediger hands was gemaakt en dat betekende de bal op de stip en in de 81e minuut scoorde Bas ter Hogt daaruit de gelijkmaker.

Het werd een spannende slotfase in Wierden, met als gevolg dat Stan Tempert de fout in ging binnen de zestien en daarvoor geel en een penalty tegen ontving. Opnieuw meldde zich Bas ter Hogt voor de klus en hij stelde niet teleur: zeker en vast werd de 2-1 binnen geschoven!
Vervolgens zette DOS’37 nog eens aan om in ieder geval nog met een punt uit Wierden huiswaarts te keren en de ploeg was daar in de 89e minuut dichtbij. De poging van doelpuntenmaker Bas ter Hogt verdween dit keer over het vijandelijke doel.

In de 95e(!) minuut ontving Maarten Smit nog een gele prent, ging DOS’37 doelman Patrick Nitert mee naar voren om te assisteren bij een corner en dat was meteen de aanleiding die Frank Smit uit de tegenaanval als genadeklap uitdeelde door voor een leeg doel de 3-1 binnen te tikken op prima aangeven van Yessin Maskoul. Daarmee kwam deze spannende derby tot een eind met als eindresultaat een 3-1 overwinning voor de mannen uit Wierden.

Zaterdag reist SVZW naar Zwolle om daar tegen het onbekende SVI te spelen, aanvang 15.00 uur.
Volg ons