Terugblik weekend FC TwenteEnschede De Grolsch Veste FC Twente stadion (Foto: Léon de Man)
Van de redactie | 19-10-2020
TWENTE - Een terugblik op het weekend van FC Twente die in Tilburg de punten mee naar huis nam en hierdoor even de koppositie pakte. 

FC Twente heeft zaterdag in Tilburg met 0-3 van Willem II gewonnen. Danilo scoorde al in de tweede minuut op aangeven van Cerny de 0-1. Kort na rust schoot Oosterwolde de 0-2 binnen op aangeven van Danilo. De 0-3 was een rebound van Danilo op een gemiste strafschop van diezelfde Danilo.

 

Seizoensstart

Met elf punten uit vijf wedstrijden was Twente even de koploper in de Eredivisie. Trainer Ron Jans was uiteraard tevreden met de derde zege van het seizoen. “We draaien lekker mee’’, zei Jans. De trainer dacht terug aan zijn eerste dagen in Enschede, toen er nog maar acht spelers waren en vier keepers. “Toen we begonnen, dan denk je wat zal dit seizoen ons brengen. Maar op dit moment hebben we wel wat kleur op de wangen.’’

Veel energie

Jans is positief over zijn elftal, maar blijft ook kritisch. “In het eerste half uur was Willem II de betere ploeg’’, aldus de trainer. De resultaten tot nu toe, drie zeges en twee gelijke spelen, zijn goed, vindt Jans. “Als je resultaten wilt boeken heb je gewoon goede spelers nodig. Ik vind echt dat we goede spelers hebben. En we zijn een heel goed team, waar veel energie in zit. Dat is mooi om te zien.’’

Selectie

Jans wisselde in alle vijf gespeelde wedstrijden het maximale aantal spelers van vijf. De breedte van de selectie speelt ook een rol. Jans: “De breedte van de selectie is echt een kracht van ons. Maar in de basis van het elftal zitten veel jongens die er vorig jaar ook al waren.’’ Dat klopt zeker, maar de toenmalige trainer maakte geen of nauwelijks gebruik van spelers als Oosterwolde, Bosch, Brama, Zerrouki en Menig.

Aankomende zaterdag speelt het team de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Deze begint om 18.45 uur. 
Volg ons