Terugblik weekend Heracles AlmeloTeam en staf Heracles Almelo 2020 (Foto: Léon de Man)
Van de redactie | 19-10-2020
TWENTE - Afgelopen weekend speelde Heracles Almelo een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, deze werd verloren met 0-1.

Heracles Almelo heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze RKC Waalwijk verloren met 0-1. Het was de eerste thuisnederlaag dit seizoen voor Heracles. De winnende goal viel in de zesentwintigste minuut, een schuiver in de verre hoek van Said Bakarai. Rai Vloet miste een strafschop namens Heracles en in de tweede helft schoot Delano Burgzorg nog op de lat. Silvester van der Water startte in de basis, showde een serie panna’s, maar scoorde niet.

Breivoetbal

Na de wedstrijd had analyticus Gertjan Verbeek weinig positieve woorden over voor het spel van Heracles. Verbeek had het onder meer over ‘breivoetbal’. Aanvoerder Robin Pröpper pareerde dat en stelde dat Heracles duidelijk de bovenliggende partij was geweest. De statistieken gaven hem gelijk. Heracles had 59 procent balbezit met zes schoten op doel tegen RKC maar één. Qua schoten naast en over het doel waren de cijfers 12-3. Het aantal passes bij Heracles om RKC was 505 om 357 en het aantal nauwkeurige passes was 435-265.

Corners

Ook qua corners was Heracles bovenliggend, zes om twee. Alleen in het aantal gewonnen tackles was Heracles de mindere: 11 om 13. En, uiteraard, in het aantal gemaakte doelpunten, 0-1.

 

Lege tribunes

Op de tribunes in Erve Asito geen toeschouwers, maar wel spandoeken met daarop selfies van supporters in het kader van de actie ‘Wat er ook zal gebeuren, deze club staat bij ons voorop’.

Komende zondag wacht Heracles een uitwedstrijd tegen Sparta in Rotterdam.
Volg ons