Zwembad Dorper Esch tijdelijk gesloten vanwege coronabesmetting De entree van zwembad Dorper Esch (Foto: Gemeente Dinkelland)
Van de redactie | 19-10-2020
DENEKAMP - Het Zwembad Dorper Esch in Denekamp is vanaf vanmiddag, maandag 19 oktober, om 15.00 uur tijdelijk gesloten.

Een medewerker is positief getest op het coronavirus, waarna een aantal medewerkers uit voorzorg in thuisquarantaine is gegaan. In eerste instantie is het zwembad tot en met maandag 26 oktober gesloten voor recreatiezwemmen, zwemlessen en alle groepslessen.

Vanwege de thuisquarantaine van een aantal personeelsleden kan het zwembad niet open blijven. Vanaf dinsdag 27 oktober zijn alle bezoekers hopelijk weer welkom.

De medewerker die positief getest heeft, heeft in de tussentijd contact gehad met drie of vier collega’s.
“De gezondheid van onze medewerkers en bezoekers staat op de eerste plaats”, meldt wethouder Benno Brand. “Daarom gaan de medewerkers die met de besmette collega in contact zijn geweest thuis in isolatie. Bezoekers hebben geen nauw contact gehad met de besmette medewerker, die uiteraard al thuis blijft sinds hij klachten heeft. Dus de kans dat onze bezoekers zijn besmet, is gelukkig klein.”

(Zwem)verenigingsporten wel mogelijk

Omdat er geen of nauwelijks contact is geweest tussen de medewerkers van Dorper Esch en sportverenigingen, kan er nog wel gewoon in de sporthal worden gesport door sportverenigingen en scholen. Ook zwemverenigingen kunnen gebruik blijven maken van het zwembad.
Volg ons