Shock Media: achtste keer FD GazelleAlain Götz, eigenaar. (Foto: Shock Media)
Van de redactie | 28-10-2020
ALMELO - Wederom mag Shock Media zich FD Gazelle noemen! Voor het achtste jaar op rij behoort de Almelose managed hoster tot de snelstgroeiende bedrijven van Nederland.

“Toen ik 21 jaar geleden met Shock Media begon, had ik niet durven dromen dat we deze enorme groei zouden doormaken", vertelt Alain Götz, CEO van Shock Media. “Dat we voor het achtste jaar op rij FD Gazelle zijn is dan ook iets om enorm trots op te zijn.”

Snelst groeiende bedrijven

De FD Gazellen awards worden ieder jaar door Het Financieele Dagblad uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Om in aanmerking te komen, moeten bedrijven voldoen aan strenge criteria. Zo moet de omzetgroei over de afgelopen drie jaar minstens twintig procent zijn, moet er in het laatste jaar (2019) een positief nettoresultaat zijn en moet het bedrijf financieel gezond zijn.

Daarnaast gelden er criteria om tot een bepaalde omzetklasse te behoren. “We vallen dit jaar voor het eerst in de omzetklasse ‘middelgroot’. Dat wil zeggen dat we volgens de criteria in 2017 al een omzet van minimaal twee miljoen euro hadden en vervolgens tot en met 2019 minimaal twintig procent moeten zijn gegroeid. Dat hebben we met een groei van bijna honderd procent zelfs met vlag en wimpel gehaald!,” aldus Alain.

Achtste keer

Shock Media specialiseert zich in de Managed Hosting van tienduizenden websites en webapplicaties voor het MKB, de overheid en multinationals. Met een team van specialisten en continue investeringen in innovatie en kwaliteit weet het nuchtere Almelose bedrijf zich voor de achtste keer FD Gazelle te noemen.
Alain Götz is dan ook heel trots: “Het geheim is een goed, bedreven en loyaal team om je heen op te bouwen.”
Wegens coronamaatregelen vindt de uitreiking van de award dit jaar online plaats.
Volg ons