Nieuwe wandel- en hardloopcursusWandelschoenen (Foto: CC0)
Van de redactie | 29-10-2020
ENTER - Ina Mennegat van coachingsbureau Dare! begint op zondag 1 november met een nieuwe, zogeheten ‘mindful’ wandel- en hardloopcursus vanaf De Waarf in Enter. Andere begindata's zijn 6 en 11 november. Deelnemers kunnen kiezen uit wandelen of hardlopen en worden ingedeeld in een groep voor beginners of gevorderden.
 
‘Mindful’ bewegen leidt tot minder stress, vindt Ina Mennegat. “Deze manier van wandelen of hardlopen is een combinatie van inspanning en ontspanning. Door ‘mindful’ te bewegen leer je beter te ademen, waardoor je makkelijker en beter loopt. Het doel van deze methode is de deelnemers meer energie en minder stress te laten ervaren. Een cursus duurt zo’n anderhalf uur, waarin aandacht wordt besteed aan looptechniek, beleving, ademhaling, oefeningen, warming-up en coolingdown. Alle deelnemers ontvangen bovendien een bodyscan, die de lichamelijke gezondheid in beeld brengt.”
 

Laagdrempelig

Volgens Ina is nu het juiste moment om mindful te gaan bewegen. “Dit is het goede moment om te starten met mindful beweging. Na de vakantie hebben veel mensen behoefte aan wat extra beweging en aandacht voor het lichaam. De trainingen zijn laagdrempelig. Geen zweverig gedoe, maar op een plezierige manier meer energie opdoen.”

Ina volgde verschillende management- en coachopleidingen en werkte in uiteenlopende organisaties in leidinggevende functies. Ze leerde daar veel. Ook hoe het niet moet. “Want het draait tenslotte om lef. Om in actie te komen. Dat brengt jou én je omgeving verder”, aldus de Enterse.
 
De kosten bedragen 95 euro voor vijf trainingen van anderhalf uur (een training per week).
Volg ons