Simon en Judas Ootmarsum verkozen tot meest gastvrije kerkDe Simon- en Judaskerk in het historische centrum van Ootmarsum. (Foto: Eigen foto)
Van de redactie | 30-10-2020
OOTMARSUM – De Simon- en Judaskerk in Ootmarsum heeft de verkiezing van de Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland gewonnen.

De Ootmarsumse katholieke kerk werd boven 68 andere kerken in Overijssel en Gelderland verkozen door de jury.

Dat de Simon- en Judaskerk kerk in de plaatselijke gemeenschap een centrale plaats inneemt en jaarlijks door tienduizenden toeristen wordt bezocht, gaf de doorslag voor de jury.
Ook het positieve rapport van de mystery guest heeft de jury laten meewegen in haar eindoordeel.

Aan de hoofdprijs is een geldbedrag van 2500 euro verbonden.

Andere winnaars

De Sint-Maartenskerk in Zaltbommel ontving van de jury een Aanmoedigingsprijs van 500 euro, mede vanwege de goede samenwerking tussen de burgerlijke gemeente, de kerkelijke gemeenten en plaatselijke stichtingen.
De Publieksprijs werd gewonnen door de Mariakerk in Renkum, waarmee de actieve stichting ‘Maria van Renkum’ een bedrag van 1000 euro in de wacht sleepte.

Longlist en shortlist

Van de 69 deelnemende kerken werden in eerste instantie tien kerken genomineerd. Al deze kerken werden bovendien beloond voor hun nominatie met een promotievideo over hun kerkgebouw en een speciaal magazine, waarin de tien kerken uitvoerig gepresenteerd worden.

Over de verkiezing

De Verkiezing van de Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland is een initiatief van de stichting Welkom in de Kerk en werd mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (via het programma Toekomst Religieus Erfgoed), de provincie Overijssel en de provincie Gelderland.
De livestream van de bekendmaking kan bekeken worden op www.gastvrijekerk.nl/livestream.
Volg ons