Verbreding N35 weer stap dichterbijEr gaat flink gewerkt worden aan de N35. (Foto: Eigen foto)
Van de redactie | 30-10-2020
WIERDEN - Deze week is er opnieuw belangrijk voorwerk gedaan met betrekking tot de verbreding van de rijksweg N35 tussen Wierden en Zwolle.

Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel en minister Cora van Nieuwenhuizen spraken met elkaar om de besluitvorming voor te bereiden. Op 21 november staat namelijk een bestuurlijk overleg gepland waar duidelijkheid verwacht wordt over de gewenste verbreding.

De route tussen Twente en Zwolle is nog steeds verkeersknelpunt. Boerman is ervan overtuigd dat de minister na het gesprek van afgelopen dinsdag genoeg informatie heeft om een besluit te nemen over het deel tussen Nijverdal en Wijthmen. Doelstelling is vier rijstroken waar 100 kilometer per uur kan worden gereden. 

Weerstand in Twente

De noodzaak voor verbreding van het gedeelte tussen Wierden en Nijverdal is bij de meesten duidelijk. Toch zijn er vanuit omwonenden bezwaren. Zij vrezen voor aantasting van het woongenot en hun gezondheid door met name geluidsoverlast. Het bezwaar ligt op dit moment bij de Raad van State en daar wordt over enkele weken uitspraak verwacht.

Half miljard

De verbreding heeft een flinke prijskaart. Naar verwachting kost dat zo'n 475 tot 500 miljoen euro. Het grootste deel van dat geld moet komen van het rijk, maar ook de provincie Overijssel wil 120 miljoen euro bijdragen.
Volg ons