Mooiste plekjes EngbertsdijksvenenEngbertsdijkvenen (Foto: Gemeente Tubbergen)
Van de redactie | 20-11-2020
TUBBERGEN - Hoe ervaren inwoners het natuurgebied Engbertsdijksvenen? Inwoners van de gemeente Tubbergen kunnen aangeven wat voor hen de mooiste plekjes in het gebied zijn en wat ze belangrijk vinden nabij hun woning of erf rondom het natuurgebied.

Interactieve kaart

Inwoners kunnen dat online aangeven op de interactieve kaart voor de interne maatregelen in Engbertsdijksvenen. Deze kaart is nu beschikbaar tot en met maandag 30 november. De interactieve kaart is te bekijken via www.roelofsgroep.nl/engbertsdijksvenen.

De interactieve kaart is de eerste stap in het proces om te komen tot een uitvoeringsontwerp voor de interne maatregelen in het natuurgebied. Het bouwteam wil op deze manier meer inzicht krijgen in de beleving van het natuurgebied en de wensen van omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden.

De omgeving kan de komende tijd op meer momenten over diverse thema’s meepraten, bijvoorbeeld over landschapen& cultuurhistorie. Dit gebeurt onder andere met een interactieve kaart, met het bespreken van landschapskarakteristieken en het invullen van enquêtes.

Zorgvuldige afweging

In een zorgvuldige afweging kijkt het bouwteam welke wensen en ideeën verwerkt kunnen worden in het ontwerp van het natuurgebied. "Daarbij willen we u op voorhand meegeven dat we niet met alle reacties direct iets kunnen in ons ontwerpproces of bij de inrichting van het gebied, maar ze geven ons wel een beeld hoe u als omgeving tegen dit gebied aankijkt. Zo zorgen we er samen voor dat Engbertsdijksvenen een prachtige omgeving blijft om te wonen, te werken en te recreëren", aldus het team.

Wie wil weten wat de komende tijd gaat gebeuren en wanneer men kan meedenken kan daarvoor de tijdlijn gebruiken op de website van Engbertsdijksvenen.
Volg ons