Enorm inkomstengemis voor Tierpark Nordhorn: meer dan 3 tonKerstversiering bij Tierpark Nordhorn. (Foto: Franz Frieling)
Van de redactie | 01-12-2020
NORDHORN - Tierpark Nordhorn loopt een enorm bedrag aan entreegelden mis zonder kerstmarkt.

Normaal gesproken was deze week de kerstmarkt gestart, waarbij publiek na zonsondergang voor een klein bedrag welkom is in de dierentuin. Dat gaat dit jaar echter niet door. Sterker nog: de hele dierentuin is nog steeds dicht vanwege coronaregels. Dat de kerstmarkt in de dierentuin niet door kan gaan, betekent een enorm inkomstengemis.

Normaal gesproken wordt de markt namelijk door meer dan 170 duizend mensen bezocht die allemaal 2 euro entree betalen.

De dierentuin heeft wel de bekende kerstversiering aangebracht. Die is al vanaf de straat te zien. “Voor tocht wat kerstsfeer én om de mensen te bedanken dat ze massaal jaarkaarten als decembercadeau kopen,” aldus Ina Deiting. 

De versiering van de dierentuin is onderdeel van de actie ‘Nordhorn Leuchtet’, waarbij de stad feestelijk versierd wordt. Behalve de verlichte dierfiguren bij de dierentuin is ook de Schweinemarkt in het centrum flink versierd, zijn er meer dan honderd kerstbomen in de stad geplaatst en drijft op de Vechte weer een kerststal.
Volg ons