Nieuwe app voor werkzoekenden met bijstandsuitkeringWerkplein Twente app voor werkzoekenden. (Foto: N. Haarman)
Door: Jenny ter Maat | 02-12-2020
TUBBERGEN - VVD-raadslid Noortje Haarman vroeg tijdens de vergadering van de raadscommissie in Tubbergen aandacht voor de nieuwe Werkplein Twente app. “Door de coronacrisis konden er wel eens meer werklozen komen. In Tubbergen is er nog niet veel aandacht gegeven aan deze app en waarschijnlijk bij veel werkzoekenden nog niet bekend.” Voor Twente FM beantwoordt Haarman een aantal vragen.

Wat is de Werkplein Twente app?
“De werkplein Twente app is een app voor werkzoekenden met een bijstandsuitkering uit de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Almelo en Wierden. Het doel van deze app is om werkzoekenden makkelijker aan informatie te kunnen laten komen. Met de werkplein Twente app kunnen werkzoekenden zien wat er te vinden is qua werk en opleidingen.”

Wat kan een werkzoekende met deze app?
“De werkzoekende kan via de app aangeven dat hij of zij interesse heeft in een vacature, via de werkcoach kan er worden gezorgd voor een eventuele bemiddeling.”

Welke vacatures staan er op?
“In de werkplein Twente app staan vacatures die gericht zijn op de mensen die in de bijstand zitten, deze vacatures staan bijvoorbeeld niet op een site als indeed.”

Wat staat er nog meer op?
“Naast vacatures zijn er in de app ook opleidingen te vinden die werkzoekenden kunnen volgen. Ook is er een pagina met sollicitatietips die men kan gebruiken bij het solliciteren op interessante vacatures. Verder worden werkzoekenden geïnformeerd over evenementen die door werkplein Twente worden georganiseerd, zij kunnen zich via de app ook aanmelden voor deze evenementen.”

Hoe kun je deze app uploaden?
“Via je telefoon/tablet/laptop kan je in je app- of playstore zoeken op 'Werkplein Twente'. Vervolgens zie je de app met het rode logo van werkplein Twente verschijnen, deze kan je downloaden en via je coach kan je gegevens opvragen om in te kunnen loggen.”

De app wordt getest?
“De app is nog in de testfase. De app is vrij recent, op 12 oktober, pas geïntroduceerd en bevind zich voor deze vier gemeenten momenteel nog in de testfase. Wanneer de testfase positieve resultaten laat zien, wordt de app ook in andere Twentse gemeenten geïntroduceerd en kan hier Twentebreed gebruik van worden gemaakt.”

Wat wil je er nog over kwijt?
“Ik zou Twentse gemeenten willen oproepen om bij positieve resultaten vooral veel aandacht te besteden aan de app. Voor werkzoekenden met een bijstandsuitkering is dit een mooie kans om op een gemakkelijke manier vacatures te vinden die voor hen aansluiten, aan (digitale) evenementen deel te nemen, sollicitatietips te ontvangen en wellicht een opleiding te volgen! Zeker met het oog op de coronacrisis, kunnen de werkloosheidscijfers wel eens omhoog gaan. Dus het lijkt ons goed om vroegtijdig aandacht te besteden aan de app en dit bekend te maken bij onze inwoners, zodat we kunnen voorkomen dat veel mensen misschien onnodig 'thuis' komen te zitten.”
Volg ons