Van de redactie | 31-12-2020
DINKELLAND – Twente krijgt een vaccinatielocatie in Enschede. “Maar een locatie is veel te weinig,” stellen de Dinkellandse politieke partijen Lokaal Dinkelland, VVD en CDA.

De drie partijen pleiten voor goed bereikbare vaccinatielocaties voor inwoners van de gemeente Dinkelland. Woordvoerders Annette Zwiep, Joris Poffers en Edo van Bree betreuren dat in Twente maar een locatie wordt ingericht.
“Zorgwerkers uit Dinkelland of Tubbergen kunnen uitsluitend terecht bij de Universiteit Twente in Enschede. Een locatie die vanuit deze gemeenten relatief slecht bereikbaar is, dat zowel met het openbaar vervoer (langer dan een uur) als met de auto veel tijd vergt,” aldus de woordvoerders. “Iemand uit bijvoorbeeld Breklenkamp, die met eigen vervoer reist, is toch vaak bijna twee uur bezig met de heen- en terugreis.”

Als de reis te lang en ingewikkeld zijn, zullen mensen minder bereid zijn om zich te laten vaccineren, vrezen zij.

De drie vinden dat er alle reden is om het aantal vaccinatielocaties in Twente uit te breiden. Daarom stellen CDA Dinkelland, VVD Dinkelland en Lokaal Dinkelland vragen aan het college van burgemeester en wethouders.
De partijen willen dat het aantal vaccinatielocaties in Twente wordt uitgebreid, zodat iedereen snel kan worden gevaccineerd. Zeker wanneer risicogroepen worden gevaccineerd, zal een uitbreiding van bereikbare vaccinatielocaties noodzakelijk zijn.
Het college zal daarvoor aan de bel moeten trekken bij de GGD, vinden CDA, VVD en Lokaal Dinkelland.
Volg ons