Van de redactie | 31-12-2020
DINKELLAND – In Dinkelland kan iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie, binnen een week worden gevaccineerd. Dat stellen politieke partijen Lokaal Dinkelland, CDA en VVD.

Maar dan moeten de huisartsen er wel bij betrokken worden en niet alleen de GGD, aldus de drie Dinkellandse partijen in een brief aan het college van B&W.

“Wij kunnen als relatief kleine gemeente binnen een week de complete populatie die in aanmerking komt voor vaccinatie van Dinkelland vaccineren met inzet van de teststraat,” aldus de drie partijen. “Dit kan echter alleen als de lokale huisartsen betrokken worden bij het vaccineren en niet slechts de GGD.”
De GGD gaat de vaccinaties in Twente uitvoeren. De Dinkellandse huisartsen worden alleen betrokken bij het vaccineren van kwetsbare ouderen. De partijen zouden graag zien dat de huisartsen worden betrokken bij alle doelgroepen.

“Zodat de vaccinatieperiode zo kort mogelijk wordt.”

LD, CDA en VVD willen niet dat de vaccinatieperiode heel 2021 gaat beslaan. “En we zitten ook niet te wachten op een locatie waar mensen heel lang voor moeten reizen.”

De partijen willen nu van B&W weten in hoeverre het college iets kan betekenen in deze kwestie en of het college het signaal van de lokale huisartsen bij het ministerie en de GGD wil aankaarten.
Volg ons