Realcovery uit Weerselo genomineerd voor Appeltje van OranjeDe Appeltjes van Oranje. (Foto: Oranje Fonds)
Van de redactie | 11-01-2021
WEERSELO – Project Realcovery inloophuis in Weerselo is genomineerd voor de prijs Appeltje van Oranje.

In totaal maken zeven projecten kans op de prijs van het Oranje Fonds die dit jaar als thema ‘mentale kracht’ heeft. De projecten die genomineerd zijn, zijn projecten die ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Vanaf vandaag kunnen inwoners de winkansen van de projecten vergroten door op ze te stemmen via oranjefonds.nl. Dat kan tot en met 20 januari.

Het project dat de meeste stemmen in de wacht weet te slepen, gaat direct door naar de laatste tien genomineerden.

En ook de stemmers maken kans op een prijs: er wordt een bedrag van 2.000 euro verloot om een sociaal project naar keuze mee te steunen. Er zijn in totaal veertig projecten uit heel Nederland in de race voor de prijzen.
De Zeven projecten
De zeven projecten uit Overijssel die kans maken zijn Wel Thuis en Stichting Focus uit Zwolle, Zebra’s staan in een kudde uit Enschede, Realcovery inloophuis uit Weerselo, Zelfregiecentra van Vriendendiensten uit Deventer, Suïcide Preventie Centrum uit Zuidveen en Zelfregie ook voor naasten uit Borne.
Koningin Máxima
De prijzen worden in mei uitgereikt door Koningin Máxima, de beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.
Volg ons