Enschede Marathon onderzoekt alternatief programmaMarathon Enschede (Foto: Marathon Enschede)
Van de redactie | 13-01-2021
ENSCHEDE – De organisatie van de Enschede Marathon is zoekende naar een alternatief programma, sowieso voor de Olympische kwalificaties.

De marathon, tot nu toe gepland op 18 april, zal niet in de gebruikelijke vorm kunnen worden gehouden.

“We vinden dit ontzettend jammer en onderzoeken samen met de stakeholders wanneer en hoe we in 2021 ons geliefde evenement toch kunnen organiseren,” aldus de organisatie.

Er komt misschien wel een wedstrijd voor topatleten. “Als World Atletics Label gecertificeerde wedstrijd zien wij het als onze plicht te onderzoeken hoe wij topatleten kunnen faciliteren om zich voor 31 mei nog te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Deze zogenoemde elitemarathonlopers kunnen - door aan Enschede Marathon gestelde criteria - mogelijk op 18 april in Enschede een wedstrijd komen lopen.”

Binnenkort meer nieuws

Op korte termijn zal worden gecommuniceerd of op 18 april voor dit uitzonderlijke deelnemersveld een marathon wordt gehouden. Dan wordt ook duidelijk welke mogelijkheden op die dag andere hele marathonlopers wordt geboden.

De startbewijzen van deelnemers die zich al hadden ingeschreven voor 2020 en 2021 zullen in elk geval kosteloos worden doorgeschoven naar de nieuwe datum.
Volg ons