Afhaalservice in bibliotheek WierdenDagelijks staan in de bibliotheek de gereserveerde boeken klaar om opgehaald te worden. (Foto: Eigen foto)
Van de redactie | 14-01-2021
WIERDEN - De lockdown is verlengd tot 9 februari. Dat geldt ook voor de bibliotheek. Maar leden kunnen nog steeds lezen, kijken of luisteren.

Zo kunnen leden boeken reserveren en deze ophalen bij de bibliotheek. Ook doet de bibliotheek aan Bibliotheek-aan-Huis-service. 

Boeken reserveren?

Leden van de bibliotheek kunnen boeken, dvd's en tijdschriften reserveren via www.bibliotheekwierden.nl. Dit kan bij Zoek in Collectie en vervolgens in te loggen. Mensen krijgen een mail met het bericht dat hun boeken klaarliggen en kunnen deze op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 ophalen. Dit kan ook op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Voor vragen of het aanmaken van een account kunnen mensen bellen naar 0546 –572784 of mailen naar info@bibliotheekwierden.nl.

Bibliotheek-aan-Huis service

Wie de Bibliotheek niet kan bezoeken vanwege lichamelijke gesteldheid, ouderdom of corona-quarantaine kan gebruik maken van de Bibliotheek-aan-Huis service. Een vrijwilliger zoekt boeken, tijdschriften of materialen op. Hiervoor kijken zij naar de interesse van degene die gebruik maakt van de service en vervolgens brengt de vrijwilliger deze naar huis. Mensen die gebruik willen maken van deze service kunnen bellen naar  0546 – 572784 of mailen naar info@bibliotheekwierden.nl.

Digitale collectie

Leden van de bieb kunnen ook gebruik maken van de Online Bibliotheek om e-books te lezen en luisterboeken te luisteren op computer, tablet of mobiele telefoon. Dit kan via: www.onlinebibliotheek.nl/e-books.html.

CoderDojo

Ook de website www.coderdojowierden.nl is open. Daarop kunnen kinderen en jongeren (tot 18 jaar) die willen leren programmeren gratis allerlei oefeningen en spellen doen. Zo gauw de bieb weer open is, starten de CoderDojo-workshops ook weer. De eerste staat gepland op zaterdag 13 februari van 13.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek van Wierden. Aanmelden is verplicht en kan via: viacontact@coderdojo-wierden.nl.

Lid worden?

Al deze diensten zijn beschikbaar voor leden van de bibliotheek. Wie nog geen bibliotheekpas heeft, kan online lid worden via: www.bibliotheekwierden.nl/lid-worden. Tot en met 18 jaar is een bibliotheekabonnement gratis. 

 

Volg ons