Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eenzaamheid en bedrijven

Het nationale actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid moet toenemende eenzaamheid in Nederland te doorbreken. Binnen het bedrijfsleven en op de werkvloer is er aandacht voor eenzaamheid. Hoe signaleer je eenzaamheid op de werkvloer en hoe groot is het probleem eigenlijk? In een 3-delige podcast gaan Roeland Fens en Frank Kerckhaert in gesprek met ondernemers, werknemers en HR-managers. Deze serie is een initiatief van de Slinger Hengelo, het netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemingen in Hengelo in samenwerking met 1Twente Hengelo. Op verzoek van de gemeente Hengelo zet de Slinger zich in om mèt verschillende bedrijven een bijdrage te leveren aan de zo nodige bewustwording en preventie van eenzaamheid binnen bedrijven zelf. Meer informatie over deze podcastserie vind je op: www.deslingerhengelo.nl.

Afleveringen

Aflevering 3 - Het resultaat
S1 E3
Aflevering 3 - Het resultaat

In de derde aflevering Resultaat bespreken Peter Haverkort (werkcoach V & M bij SWB) en Betty Nijland (medewerker V & M bij SWB) hoe het eenzaamheidsgevoel bij Betty Nijland aangepakt werd en wat dat opleverde. Margitt Kuyper, Senior P&O-adviseur MBO College Mens & Maatschappij bij ROC van Twente, vertelt over haar ervaringen, zoals de aanpak met o.a. ‘Het goede gesprek’.

Aflevering 2 - Aanpak van eenzaamheid
S1 E2
Aflevering 2 - Aanpak van eenzaamheid

In de tweede aflevering Aanpak van eenzaamheid vertelt Brigiet Schoemaker, eigenaresse van de kapsalon Styling’S in het centrum van Hengelo, over haar activiteiten en ervaringen om juist nu in deze coronatijd, eenzaamheid bij haar medewerkers (en bij sommige klanten) te voorkomen.

Aflevering 1 - Aandacht voor eenzaamheid
S1 E1
Aflevering 1 - Aandacht voor eenzaamheid

In de eerste aflevering Aandacht voor eenzaamheid gaat Roeland Fens in gesprek met Vanessa Weymann: Familie-ervaringsdeskundige (FED), Hestia ten Vregelaar: Werkcoach arbeidsontwikkeling bij SWB en Monique Roozeboom, Senior HR adviseur bij de Rabobank Midden Twente. Is er binnen bedrijven wel voldoende aandacht voor eenzaamheid bij werknemers? Hoe kunnen we dat beter signaleren in bedrijven?

Luister extern

Presentator

Roeland Fens