Ontbijt voor leerlingen De Akkerwal De kinderen van groep 5/6 van CBS De Akkerwal aan het schoolontbijt (Foto: Maurits Olde Olthof)
Van de redactie | 06-11-2020
YPELO - Meer dan een half miljoen kinderen schuiven deze week op school aan de ontbijttafel. Het is de week van het Nationaal Schoolontbijt. Voor de 58 leerlingen van De Akkerwal in Ypelo stond vanmorgen de ontbijttafel ook gedekt.

De Akkerwal doet elk jaar mee aan het schoolontbijt.
Toch is het dit jaar anders. “De afgelopen jaren zaten we met alle leerlingen samen aan tafel in het Akkerhus. In verband met corona kan dat dit jaar niet. Elke groep ontbijt in het eigen klaslokaal”, vertelt directeur Dick Nijzink.

Maar ook voorafgaande aan het ontbijt worden de nodige maatregelen genomen. Zo dragen de teamleden bijvoorbeeld handschoentjes bij het tafel dekken en het snijden van het fruit. Kortom, de Akkerwalleerlingen krijgen een coronaproof ontbijt! Of het net zo lekker smaakt als anders vertellen leerlingen van groep 5/6 van juf Madeleen Pas aan het camerateam van Twente FM, dat eveneens niet in de klas mocht zijn, maar door de ramen genoeg kon filmen.
Volg ons