Stem Neet Zuuver hoog in Onmeunige 777Neet Zuuver. (Foto: EDlive)
Door: Jenny ter Maat | 18-12-2020
TWENTE – Komt Neet Zuuver hoog in de Onmeunige 777 van Twente FM te staan? Die kans is zeer groot. De band zou het een grote eer vinden.

Er wordt volop gestemd op de Onmeunige 777, de muzikale die tussen Kerst en Oud en Nieuw te horen is op Twente FM. Luisteraars zijn van harte welkom om hun favoriete zeven nummers of alltime in te sturen via www.twentefm.nl/onmeunige777.

Er staan ontzettend veel Twentse artiesten in de Onmeunige 777. Neet Zuuver bijvoorbeeld met hun nieuwste single ‘Met kas bi'j nooit alleen’. De heren van Neet Zuuver zouden het een enorme eer vinden op hoog in de lijst te eindigen, vertellen ze.
Stemmen kan nog tot en met 20 december op onze site!

“De band dankt z’n naam volledig en alleen aan mij, zelfs Frans van de Krol kon met al zijn geavanceerde apparatuur mijn stem neet zuuvers maken”, vertelt Gerrit Klein Nagelvoort van de Enterse band Neet Zuuver. “Frans zei altijd: Gerrit keuj d’r neet bie hem, mer aij em vot loat, dan misse tog dat typische Neet Zuuver geluud’. Geen zorgen: de overige leden zijn wel Zuuver en mijn bijdrage blijft beperkt tot het aankondigen en af en toe een derde stem of ik leef me uit op een triangel...”

Twintig jaar

Neet Zuuver bestaat al twintig jaar, ooit opgericht door vier toenmalige leden van de muziekcommissie ED: Herman ter Harmsel ‘ ’n Bol’, zang en gitaar en tekst en muziekschrijver; Marco Nijmeijer ‘de Marre’, zang en bas en tekst en muziekschrijver; Alfons Wegdam ‘ ’n Bras’, zang en sologitaar en Gerrit Klein Nagelvoort, ‘de Neet’ van Neet Zuuver, derde stem, triangel en aankondiging.

Mer wa knap...

Om de CD op te kunnen nemen in studio Ten Berge (van Frans ten Berge de kapper oet Eanter) had de band meer muzikale power nodig.
Twee rasmuzikanten, Jan Getkate, ‘Jan van Foeters’, toetsen en accordeon en Erik Schreurs, ’n Drummertt’, drums, werden bereid gevonden om hun muzikale talenten aan het project toe te voegen door avond aan avond in de studio door te brengen, met als uiteindelijke bevalling het prachtige debuut album van Neet Zuuver met de veelzeggende titiel ‘Neet Zuuver, mer wa knap...’ “Mer wa knap’ is wel te zien als je de bandleden in levende lijve kunt en mag bewonderen”, weet Klein Nagelvoort…

Eigen songs

“Knap vinden we het nog steeds, een compleet verhaal over een boerenzoon, verteld in zeven eigen songs met eigen muziek en tekst, bes wa knap dus...” Erik en Jan zijn sinds die tijd deel uit gaan maken van de vaste bezetting van de Enterse diaclectband
In 2004 schreef Marco de tekst voor het volgende nummer, dat in die tijd veel werd gedraaid bij radio Oost en Lucky in Rijssen ‘Oet Eanter komme vie’.

Koelkast met bier

“Wellicht kennen jullie ‘Woer bin ie’, dit was zelfs een klein regionaal succes, zo groot dat we zelfs bij TV-Oost mochten optreden, al vrij snel kregen we wat woorden met Willie Oosterhuis: de koelkast gevuld met bier bleek achteraf niet voor ons, maar voor Willie en zijn vriendje Jannes te zijn.”

Ballades en reggae

Er stond in de loop der jaren al van alles op het repertoire van Neet Zuuver, van ballades zoals ‘Mien kleine wiefke’ als reggae uitspattingen in de vorm van ‘Ne'n Lekkere Boer'ndochter’ tot en met ‘Wo bist du…’ de Duitse tegenhanger van ‘Woer bin ie’…

Met Kas

De laatste single is dus het kerstnummer ‘Met Kas bi-j nooit alleen’.
“Een kerstnummer oftewel een Kasnummer was nog nooit door de band gedaan, dus vandaar de stap in het donker om zodoende een lichtpuntje te kunnen bieden tijden de Kasdaage. Het nummer spreekt voor zich, niemand zou met Kas alleene moeten zijn. De mooiste tijd van het jaar is een familie aangelegenheid en juist dan zou iedereen bij elkaar moeten zijn, nu met corona is dat allemaal onzeker geworden. Wij willen met het nummer bewijzen dat iedereen toch nog bij elkaar kan zijn, het nummer moet daarbij helpen om het gevoel van samenzijn toch in de herinnering te brengen, doe je ogen dicht en stel je voor dat alles weer normaal zou zijn...met Kas is niemand alleene.”

Nummer 1

“Juist met die gedachte en de diepere bedoeling van het nummer in het achterhoofd, zouden wij graag op 1 van de Onmeunige 777 willen eindigen, even terug naar normaal al is het alleen maar in gedachten, het nummer zal daar zeker bij helpen!”

Eindejaarswens

“Of we een eindejaarswens hebben voor de luisteraars van Twente FM? Zeker, dat 2021 maar een mooi, muzikaal en gezond coronavrij jaar mag worden, hopelijk snel terug naar de oude normaal.”
Volg ons