Nieuwe locatie voor VerjaardagsboxMiranda Kranenberg vertelt over de verhuizing van de Verjaardagsbox (Foto: Maurits Olde Olthof)
Door: Jenny ter Maat | 06-01-2021
ALBERGEN - De Verjaardagsbox van de gemeente Tubbergen is onlangs verhuisd naar een lokaal van basisschool Kadoes in Albergen. De school stelt ruimte beschikbaar voor opslag, inpakwerk en om te vergaderen. Alles onder één dak, dat was ook de wens van de Verjaardagsbox, vertelt coördinator Miranda Kranenberg.

Slingers, een taartbon, kaarsjes, snoepgoed, een cadeautje: alles wat nodig is voor een leuk verjaardagsfeest brengt de Verjaardagsbox gemeente Tubbergen naar jarige kinderen en jongeren in gezinnen met minder financiële armslag.

Initiatief

Het Schuttersgilde Tubbergen nam drie jaar geleden het initiatief voor de feestbox. Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland zorgt, samen met het Schuttersgilde en zo’n 25 vrijwilligers, voor het maken en verspreiden van de Verjaardagsboxen.

Uit jasje gegroeid

Vanaf de start mocht de Verjaardagsbox gebruik maken van een opslagruimte bij kinderopvang De Kinderkroon in Tubbergen. In de groepsruimtes van De Kinderkroon werd ingepakt. Als er overlegd moest worden gebeurde dat bij een vrijwilliger thuis of op het kantoor van SWTD.
Op dit moment worden de boxen gebracht bij circa zestig gezinnen, voor in totaal rond de honderdveertig kinderen/jongeren. “We groeiden uit ons jasje en er was ook behoefte om alles op één plek te hebben”, vertelt Kranenberg.

Kleurige kasten

De ruimte in Kadoes is inmiddels ingericht. Kleurige kasten met allerlei speelgoed en materialen voor de boxen, ruimte voor de vrijwilligers om in te pakken, ruimte om te vergaderen: een prachtige plek voor de Verjaardagsbox gemeente Tubbergen.
“Laat het budget van de Verjaardagsbox het toe, dan is er ook een Zomervakantiebox en een Sintbox”, geeft Kranenberg aan.

Steun van sponsoren

Dat alles met steun van lokale ondernemers en donateurs. De Verjaardagsbox krijgt geen subsidie en is afhankelijk van giften.

Kinderkeuzeboek

Verjaardagsbox gemeente Tubbergen is een van de drie goede doelen van het Het Avontuurlijke Kinderkeuzeboek van auteur Irene van der Laan.
Het boek is gemaakt met en voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. Haar boek werkt als een menukaart waarin kinderen kunnen kiezen tussen twee hoofdpersonen, drie verschillende dieren en drie verschillende plekken.
In totaal geeft dit achttien schillende vijf-minuten-verhalen.
Via www.hetkinderkeuzeboek.nl/goede-doelen kan men het boek aanschaffen, maar ook schenken aan de Verjaardagsbox, voor een kind dat jarig is. Het kinderboek kost dan geen 15 euro, maar 12,50 euro.

Dankbaar werk

Kranenberg: “Waarom ik vrijwilliger ben geworden? Ik vind het zo erg dat een kind z’n verjaardag niet kan vieren, dat mag gewoon niet bestaan. Als je ziet hoe blij het kind is met de box! Je ziet zulke blije gezichten. Het is zulk dankbaar werk.”

Website

Op www.verjaardagsboxtubbergen.nl staat meer informatie over de Verjaardagsbox, de Sint- en Vakantiebox, aanmelden en de mogelijkheden om te sponsoren.
Volg ons